Nieuws over

Belangrijk en Interessant nieuws omtrent Juridische zaken over Nederland komt hier te staan.

Als er een rookverbod wordt uitgevaardigd in huis zal dit gelden voor het hele land.
Alle gemeentes in Nederland werken met een zogenaamde APV, een Algemeen Plaatselijke Verordening.
Op het blaffen van je hond staat in de havenstad een boete van maar liefst 130 euro. Blijft de viervoeter doorgaan met blaffen, dan kan de boete oplopen tot 2250 euro.
In Groningen hebben zwervers het bepaald niet gemakkelijk. Het is in de hoofdstad van de gelijknamige provincie namelijk niet toegestaan om actief te bedelen
Ook straatmuzikanten vinden in de studentenstad een beperking op hun pad. Zij mogen namelijk niet langer dan een half uur op dezelfde plek muziek maken. De regel is ontstaan nadat buurtbewoners klaagden over eentonige muziek onder hun raam.
In Meppel en Zoetermeer kan gluren leiden tot sancties. Het gluurverbod geldt zowel voor het bespieden met of zonder verrekijker 'of enig ander optisch instrument' van personen in gebouwen, woonwagens of woonboten.

Nederland

Nederland is een regelland.

Bijna alle gemeenten handhaven het zogenaamde sprokkelverbod. Het is simpelweg verboden mos, paddenstoelen of zelfs een gevallen eikeltje te rapen en mee te nemen.

Op veel plaatsen in Nederland is het verboden om een metaaldetector bij je te hebben. De overheid is bang dat kostbare archeologische voorwerpen worden opgegraven en in particulier bezit blijven.
in de provincie Flevoland mag je niet op de stoep krijten. Zelfs een kind niet. Toen schoolkinderen een aantal giraffes op de stoep tekenden, greep de gemeente in. De krijttekening moest onverbiddelijk weg worden gehaald.